windows-10

Microsoft: veel Windows 10 upgrades wegens veiligheid

windows-10

Er zijn inmiddels meer dan 200 miljoen apparaten waarop Windows 10 draait, wat vooral komt door mensen die de ‘veiligste en snelste Windows’ willen hebben, zo stelt Microsoft vandaag. Het nieuwe besturingssysteem groeit 140% sneller dan Windows 7 en bijna 400% sneller dan Windows 8.

Het zijn daarbij niet alleen consumenten die overstappen. Volgens de softwaregigant test 76% van de zakelijke klanten inmiddels Windows 10 en zijn er meer dan 22 miljoen apparaten bij bedrijven en onderwijsinstellingen die de nieuwe Windowsversie draaien. Dit weekend werd bekend dat het aandeel van Windows 10 ongeveer even groot is als dat van Windows XP, waarbij onderzoeksbureau Net Applications het voordeel bij Windows XP legt, terwijl Windows 10 volgens StatCounter populairder is.

Windows 10 bevat verschillende nieuwe beveiligingsmaatregelen, zoals Device Guard. Een oplossing waarmee organisaties systemen tegen verschillende dreigingen kunnen beschermen. Ook ondersteunt de nieuwe Windowsversie biometrisch inloggen en is er voor zakelijke gebruikers “Microsoft Passport”, waarmee er zonder wachtwoord op accounts kan worden ingelogd. Verder biedt Windows 10 standaard schijfversleuteling als er met een Microsoft-account wordt ingelogd en de computer over een Trusted Platform Module (TPM) beschikt.

Geplaatst in Algemeen, Beveiliging, ICT-nieuws, Microsoft, Software, Updates, Upgrades, Windows 10 en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *