Verbeter de accuduur van je Android met Greenify

Verbeter de accuduur van je Android

Verbeter de accuduur van je Android met Greenify

Wellicht ben je al bekend met Greenify, een populaire app onder Android-gebruikers die hun toestel hebben geroot. Je kunt de applicatie echter ook zonder root gebruiken om de accuduur van je toestel te verlengen.

Dit kun je met Greenify

Heb jij last van een accu die al voor het einde van de dag de geest geeft, dan is Greenify een handige oplossing. De app voor accubesparing bekijkt welke apps je batterij leegslurpen en zet ze in een speciale slaapstand die sterker is dan de huidige slaapstand waarover Android beschikt. Dit zorgt voor minder haperingen tijdens het gebruik van je mobiele apparaat en ook een positief effect op de accuduur.

Sinds een tijdje is het mogelijk om Greenify te gebruiken op niet-geroote toestellen. Het is dan wel nodig automatisch sluimeren in te schakelen, wat zonder root alleen kan door de app via ‘Instellingen > Toegankelijkheid > Greenify’ te autoriseren. Dat is wat omslachtig, maar zorgt er in ieder geval voor dat je niet per se je toestel hoeft te rooten om van deze functionaliteit gebruik te maken.

Zo werkt het

Het verschil met een app als Titanium Backup is dat je apps die in sluimerstand staan, nog wel gewoon kunt gebruiken. Vanuit Greenify kun je ze aantikken en op de Play-knop drukken om te hervatten. Om de accubespaar-app te laten analyseren welke (zware) apps in slaapstand moeten en welke niet, druk je op het plusteken rechtsboven. Vervolgens selecteer je de gewenste apps om toe te voegen aan de sluimerlijst.

Overigens leert Greenify van je gebruik; hij zal veelgebruikte apps na verloop van tijd niet meer zo snel in de slaapmodus zetten. Dit proces, waarvan veel andere task killers wel gebruikmaken, draait op de achtergrond en verbruikt ironisch genoeg meer energie. Tot slot handig zijn de widgets om snel apps te sluimeren en/of je toestel te vergrendelen.

Greenify downloaden

Greenify is gratis in Google Play te downloaden voor geselecteerde apparaten met verschillende Android-versies. Kijk of jouw Android-toestel ondersteund wordt door op onderstaande link te klikken. Wil je de app weer verwijderen, dan moet je hem eerst uitschakelen via ‘Instellingen > Toegankelijkheid’ en ‘Instellingen > Schermvergrendeling en beveiliging > Apparaatbeheerders’.

Download Greenify in Google Play (gratis)

Geplaatst in Algemeen, Android, Hardware, Software, Tips en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *