Windows 10 geeft advertenties weer op lockscreen

Steeds meer gebruikers melden full-screen advertenties te zien op de vergrendelschermen van hun Windows 10-computers. Het ziet er naar uit dat Microsoft nu echt is begonnen met het genereren van inkomsten voor het “gratis” besturingssysteem.

De softwarereus heeft al eerder aangegeven in de toekomst advertenties weer te willen geven op het vergrendelscherm van Windows 10. Het ziet er naar uit dat dat nu ook echt gaat gebeuren.

In het verleden verscheen er sporadisch een tip, truc of suggestie op het vergrendelscherm, als bijvoorbeeld Cortana niet werd gebruikt door de eigenaar of als tabletgebruikers niet bezig waren met de stylus. Ook bleken enkele gebruikers zo nu en dan advertenties te ontvangen voor films.

Nu lijkt Microsoft het weergeven van advertenties op te voeren en verschillende gebruikers lieten weten op Twitter een fullscreen advertentie te hebben ontvangen van de computergame Tomb Raider op hun lock-screen.

Zo schakel je de advertenties (in sommige versies) uit:

Gelukkig kunnen de advertenties makkelijk worden uitgeschakeld. De optie om advertenties weer te geven staat standaard aan en kan worden uitgezet in de instellingen van het vergrendelscherm.

Klik op de start knop en selecteer de optie instellingen.

In het instellingenscherm kies je vervolgens voor Persoonlijke instellingen

Kies daarna voor de optie Vergrendelingsscherm

Aan de rechterkant verschijnen vervolgens de opties voor het vergrendelingsscherm en deze staat standaard op Windows Spotlight. Klik op het pull-down menu en kies een van de andere twee opties. Hierdoor zou je geen advertenties moeten ontvangen.

In sommige Windows 10 installaties zal er bij de andere opties een knop verschijnen die je de mogelijkheid geeft “leuke weetjes, tips, trucs en meer”. Schakel deze optie uit en je bent van de advertenties af.

Geplaatst in Algemeen, ICT-nieuws, Microsoft, Opmerkelijk, Software, Tips, Windows 10 en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *