Helft Nederlandse bedrijven heeft lek netwerk

Het niveau van beveiliging van zakelijke netwerken laat nog veel te wensen over, blijkt uit het Trendrapport ICT Industry Insights.

Van de Nederlandse bedrijven vindt 49 procent dat hun netwerken niet optimaal beveiligd zijn of weten dat domweg niet, blijkt uit het onderzoek in opdracht van Simac en Cisco. Het probleem zit vaak in de integratie van verschillende systemen die niet goed op elkaar aansluiten. Ook het gebruik van mobiele apparatuur is vaak niet goed geregeld net als de toegang tot data van buitenaf.

Ook de kennis met betrekking tot wet- en regelgeving is niet op orde. Van de respondenten geeft driekwart aan bekend te zijn met de nieuwe wetgeving datalekken en 60 procent heeft weet van ISO-standaarden op het gebied van beveiliging zoals ISO 27001 en ISO 27002. Maar slechts de helft van de respondenten kan ook aangeven wat deze wet- en regelgeving betekent.

RTK gaat samen met u in op de vraag hoe directie en medewerkers beter bewust gemaakt kunnen worden van de noodzaak een goed veiligheidsbeleid op te stellen en uit te voeren. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Geplaatst in Algemeen, Beveiliging, Business Solutions, Tips en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *