responsive

Mobielvriendelijke site prominenter in Google

responsive

Het was al een tijdje bekend dat websites die zich richten op mobiele apparaten nog meer voorrang zouden krijgen in Google. Nu is ook duidelijk hoe de speurhond Google dat gaat aanpakken en aan welke criteria websites moeten voldoen. Vanaf 21 april 2016 krijgen mobielvriendelijke sites een betere positie in de zoekresultaten.

Google verandert het zoekalgoritme weer. Dit keer krijgen mobielvriendelijke websites een betere ranking. Normaal gesproken voert Google dit soort aanpassingen stilletjes door, maar dit keer is het de bedoeling dat organisaties juist inspelen op de aankomende veranderingen. Daarom kondigt de zoekmachine nu al aan dat mobielvriendelijke pagina’s per 21 april voorrang krijgen.  Als websitebeheerders nog snel de bedrijfssite aanpassen, hebben bezoekers daar ook profijt van. Zij kunnen namelijk op een prettiger manier surfen op hun smartphone of tablet.

Na 21 april een goed plekje in de zoekresultaten

Waar moet een mobiele website aan voldoen om na 21 april een goed plekje te krijgen in de zoekresultaten?

  • Maak gebruik van software die goed wordt weergegeven op mobiele apparaten. Vermijd bijvoorbeeld programma’s als Flash.
  • De pagina moet zich automatisch aanpassen aan het formaat van het scherm.
  • Ook zonder in te zoomen moet de tekst leesbaar zijn op een klein scherm.
  • Linkjes moeten goed aan te klikken zijn, zonder dat de gebruiker die uit hoeft te vergroten. Knoppen lenen zich goed voor linkjes omdat die makkelijk zijn aan te klikken.

Google heeft ook een speciale pagina beschikbaar gesteld waarop organisaties kunnen testen hoe mobielvriendelijk hun website is.

Is uw website nog niet mobielvriendelijk? Laat u door ons informeren over alle mogelijkheden!

Geplaatst in Aanbod, Algemeen, Hosting, Webdesign en getagd met , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *