windows-10

Windows 10-update verwijdert ongevraagd programma’s

windows-10

Door een nieuwe update van Windows 10 verdwijnen bepaalde programma’s van systemen. Daarover klagen gebruikers, die applicaties niet meer op hun computer kunnen terugvinden na een aantal belangrijke updates. Windows ziet sommige programma’s namelijk als niet meer up-to-date, en gooit ze dan automatisch van het systeem.

De problemen komen al naar voren sinds de grote update van november, toen gebruikers op sociale media al klaagden over plotseling verwijderde programma’s.

Recente update
Die problemen komen ook voor na een recente update. Daarbij klagen gebruikers opnieuw op Reddit over programma’s die plotseling zijn verwijderd van een systeem.

Inconsistent
Windows 10 lijkt die programma’s automatisch te verwijderen wanneer ze ‘niet meer up-to-date zijn’, maar er wordt nergens aangegeven wat dat precies inhoudt. Er lijkt ook niet veel consistentie te zitten in welke applicaties worden verwijderd en bij wie dat allemaal gebeurt.

Bloatware
De updates van Windows 10 zorgen vaker voor onaangename verrassingen bij gebruikers. Die zijn dan plotseling nieuwe features of apps verschijnen waar ze helemaal niet om hadden gevraagd (zoals Cortana), en vaak worden standaardinstellingen zoals de default apps plotseling gereset. Ook hekelen veel gebruikers het feit dat Windows 10 standaard met veel bloatware wordt geleverd.

Geplaatst in Algemeen, Microsoft, Opmerkelijk, Software, Updates, Windows 10 en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *