Technicolor TC7210

Ziggo-klanten klagen over wegvallende wifi op 2,4GHz

Veel Ziggo-klanten met een Technicolor TC7210-modem klagen over een wegvallende wifi-verbinding. Terwijl de wifi op 5GHz blijft functioneren, valt die op 2,4GHz na een paar dagen telkens weg. De oorzaak zou de firmware zijn.

De klachten zijn volgens diverse personen die de klantenservice hebben gesproken bekend bij Ziggo, maar de oplossing moet komen doordat Technicolor een update uitbrengt met daarin een fix. Dat is vooralsnog niet gebeurd. Tweakers heeft donderdag contact gezocht met Ziggo over dit probleem, maar geen enkele reactie gekregen.

Ook op een forum van Ziggo zelf loopt een topic over het probleem. Het gaat daarbij om gebruikers met een TC7210-modem, dat eerder dit jaar is uitgebracht met versienummer STF0.76.09. Het Technicolor-modem is een van de weinige modellen die Ziggo levert dat tegelijk 5GHz- en 2,4GHz-netwerken kan draaien. De TC7200 die fusiepartner UPC aan klanten uitleverde, heeft het probleem niet, omdat die niet het gebruik van twee wifi-netwerken tegelijk ondersteunt.

Het is onbekend wanneer Technicolor de update zal verspreiden. Het is eveneens niet duidelijk hoeveel Ziggo-klanten getroffen zijn door het probleem.

Technicolor TC7210

Geplaatst in Algemeen, Hardware, Providers, WiFi en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *