Acer brengt budgetsmartphone met grote 5000mAh-accu uit in Benelux

Acer brengt de Liquid Zest Plus met grote 5000mAh-accu deze zomer uit in de Benelux. De fabrikant bouwt bovendien usb otg-functionaliteit in om zo nodig andere apparaten op te laden met de Android-smartphone.

Acer geeft geen formaten voor de smartphone, maar op basis van de renders in de video lijkt het erop dat de telefoon rond 15,5×7,8cm groot is en een dikte heeft rond 9,5mm. Dat zou relatief dun zijn voor een smartphone met zo’n grote accu. Het scherm heeft een diagonaal van 5,5″ en de lcd krijgt een resolutie van 1280×720 pixels.

De fabrikant heeft de Android 6.0-smartphone voorzien van een niet nader genoemde 13-megapixelcamera met drie vormen van autofocus, namelijk contrastdetectie-, fasedetectie- en laserautofocus. De processor is een MediaTek MT6735, een quadcore-soc met vier Cortex A53-kernen op 1,3GHz, een Mali T720-gpu en 2GB werkgeheugen.

Het toestel komt in juli uit in de Benelux voor 199 euro, zegt Acer. Er is nog geen specsheet beschikbaar en het is nog niet bekend of het toestel in de Benelux 4g ondersteunt op alle gebruikte frequenties.

 

Geplaatst in Algemeen, Android, Hardware, ICT-nieuws, Opmerkelijk en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *