Windows-update

Herinstallatie Windows 7 makkelijker geworden

Een schone installatie van Windows 7 kost behoorlijk veel tijd. Het gaat hierbij vooral om het updaten van de het systeem wat veel tijd in beslag zal nemen. Microsoft heeft eindelijk iets gevonden om een nieuwe Windows 7 update sneller up-to-date te maken.

Windows-update

Windows 7 updates

Vanaf vandaag is er een speciale ‘gemaksbundel te downloaden’ in totaal zijn de updates van de afgelopen vijf jaar aanwezig. Je hoeft daardoor eerst alleen maar naar Service Pack 1 te upgraden, om vervolgens alle updates te installeren welke tot 2016 zijn vrijgegeven.

Het klinkt vooral naar een tweede servicepack, maar volgens Microsoft is dit niet zo. Dit komt omdat het pakket niet wordt aangeboden via Windows Update, maar apart gedownload moet worden.

Ook voor Server 2008 R2 is er een pakket beschikbaar. Vooralsnog worden de update pakketten niet via een Windows Update verspreid, maar zijn ze te downloaden via de site van Microsoft.

Ook is er een verandering toegepast wat betreft de updates voor Windows 7 en 8.1. Dat gebeurt vanaf nu in één maandelijks pakket in plaats van losse updates. Security updates worden nog wel direct verspreid.

Geplaatst in Algemeen, Microsoft, Updates, Windows 7 en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *