Afbeelding weergeven op Twitter

WhatsApp waarschuwt voor phishing-scam met ‘WhatsApp Gold’

Gebruikers van WhatsApp moeten opletten voor een phishing-scam die ‘WhatsApp Gold’ aanbiedt. Met een ‘gouden abonnement’ zouden gebruikers allerlei extra’tjes krijgen, maar in werkelijkheid wordt je naar een phishing-pagina gestuurd waarmee scammers je berichten kunnen lezen.

Er verschijnen steeds meer berichten op sociale media over de scam, en ook WhatsApp zelf waarschuwt daar nu voor.

Kettingbrief

Het gaat om een bericht dat grotendeels via WhatsApp zelf wordt verstuurd, door onbekende nummers. Het heeft daarmee wat weg van de oude kettingbrieven.

Extra’s

In het bericht staat te lezen dat “WhatsApp Gold nu voor iedereen beschikbaar is”, terwijl dat vroeger alleen nog voor beroemdheden was. Met een Gold-abonnement zou je tot wel 100 foto’s in één keer kunnen versturen, je zou ermee kunnen videobellen, en verstuurde berichten weer kunnen verwijderen van de telefoon van de ontvanger.

Onder het bericht staat een link naar een site, GoldenVersion.com, waar je de nieuwe app zou kunnen downloaden. Die website bestaat niet, maar installeert een malafide versie van WhatsApp die berichten en foto’s van je telefoon steelt.

Buiten Play Store om

De scam richt zich vooral op Android-gebruikers. Daarbij is het namelijk makkelijk om apps buiten de Play Store om te installeren. Je kunt dat doen om bijvoorbeeld bèta-versies van apps te installeren, maar je doet er beter aan die functie uit te laten staan zodat je niet door dergelijke phishing- of malware-scams kunt worden geraakt.

Geplaatst in Algemeen, Social Media, WhatsApp en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *