pavillion

HP waarschuwt voor brandgevaarlijke laptopaccu’s

pavillion

Beschik je over een HP of Compaq laptop welke tussen maart 2013 en augustus 2015 is gekocht. Dan kan het goed zijn dat de accu daarvan oververhit kan raken, met mogelijk brand tot het gevolg.

HP is gestart met een terugroepactie welke is gericht op de laptops met de getroffen accu’s en de losse accu’s welke op een later moment zijn gekocht. De fabrikant is inmiddels een grote terugroepactie gestart voor de gerichte modellen. De batterijen kunnen mogelijk oververhit raken en daardoor brandgevaarlijk worden, om deze reden is de fabrikant gestart met een terugroepactie.

Bepaalde notebooks uit de HP Envy, HP Pavilion, HP ProBook en Compaq Presario-serie vallen hieronder. Via de website van HP is het mogelijk om een tool te downloaden waarmee je kan checken of jouw laptop ook een risico loopt. Ook is het mogelijk om handmatig te scannen op basis van typenummer. Via de website is het mogelijk om een nieuwe accu te bestellen. HP geeft wel het advies om de accu tot de tijd niet te gebruiken.

 

Geplaatst in Algemeen, Hardware, Laptop, Opmerkelijk, Tips en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *