Windows 10 draait bloatware de nek om

Microsoft is een nieuwe tool aan het testen die het mogelijk maakt een schone versie van Windows 10 te installeren op je computer. Alle bloatware die standaard wordt meegeleverd wordt kan op deze manier erg makkelijk worden verwijderd.

De tool geeft gebruikers de mogelijkheid hun Windows 10-installatie te “resetten”. Gebruikers krijgen daarbij de keuze of ze hun persoonlijke bestanden willen behouden of niet. Nadat gebruikers hun keuze gemaakt hebben haalt de tool de nieuwste versie van Windows 10 binnen en installeert deze.

Alleen voor Windows Insiders

Op dit moment is de tool alleen nog beschikbaar voor Windows Insiders (fast ring). Als je nu al met de tool aan de slag wil zal je dus minimaal Windows 10 build 14352 of nieuwer moeten draaien. Niet-insider leden zullen moeten wachten tot de anniversary-update.

Microsoft meldt overigens dat drivers, digitale licenties en digitale content (van derden) opnieuw geïnstalleerd moeten worden, zelfs als men kiest voor het behouden van persoonlijke bestanden.

De tool kan erg handig zijn voor mensen die geen Windows-installatiemedia bij hun computer hebben gekregen en alleen een mogelijkheid hebben tot herstel via een restore-schijf of partitie. Deze oplossingen zetten meestal ook alle bloatware terug.

De tool kan hier worden gedownload.

Geplaatst in Algemeen, Microsoft, Software, Tips, Upgrades, Windows 10 en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *