herstelpartitie

Zo maak je een herstelpartitie voor Windows 10

1. Maak een recoverypartitie

Afhankelijk van wat voor soort recoverypartitie je wilt hebben varieert de grootte van 450 MB (de grootte die Windows 10 zelf hanteert voor de recovery tijdens de installatie van Windows) tot veel meer dan dat. Mijn huidige favoriete op maat gemaakte recovery-image voor Windows 10 is WinPESE of Kyhi’s Recovery Disk, die je gratis kunt krijgen hier via TenForums.com.

De imagegrootte daarvan is 1,2 GB. Om genoeg ruimte over te houden voor de rest, stel ik voor om 2,5 GB te reserveren. Er zijn diverse goede partitioneringstools beschikbaar om de partitie aan te maken, maar maak eerst een image van de gehele schijf voordat je hieraan begint. Ik gebruik – en adviseer – de MiniTool Partition Wizard. De meeste experts adviseren om een recoverypartitie op het laatste stuk van je opstartschijf te zetten, nadat je genoeg ruimte hebt aangemaakt om hem erin te deponeren.

2. Voeg het benodigde image toe aan de partitie

Deze stap is simpel om uit te leggen, maar kan lastig zijn om uit te voeren. Je moet de bestanden voor je image kopiëren naar de partitie die je aanmaakt op je opstartschijf. Dat betekent dat die partitie moet worden geformatteerd, een stationsletter toewijzen in Schijfbeheer en via de Verkenner of een andere bestandsbeheerder of tool de bronbestanden kopiëren naar de doelpartitie.

De bron kan een Windows 10-ISO zijn, Kyhi’s WinPESE, of een van de vele andere recovery-images die er zijn. De makkelijkste manier om bestanden toe te voegen is door simpelweg de hele zwik te kopiëren. Het is moeilijker om te snoeien in de bestanden, kijk als je dat wilt doen vooral eens naar deze blogpost over hoe je je eigen Windows Pre-Installation Enivironment (PE) bouwt.

Geplaatst in Beveiliging, Software, Tips, Windows 10 en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *