PureVPN review: snelheidsduivel

PureVPN is de meest complete VPN-dienst van het moment. De service is erg snel, heeft over heel de wereld servers staan en biedt een gespecialiseerde modus aan voor onder andere Netflix.

Bespreking

PRO

  • Snel
  • Enorm veel servers
  • Gespecialiseerde modi
  • Ondersteunt Netflix

CONTRA

  • Minder gebruiksvriendelijk
  • Duur
 VPN-diensten verbeteren je online privacy door je data te encrypteren en je internetverkeer via een andere server om te leiden. Helaas daalt doorgaans je internetsnelheid wanneer je een VPN-connectie gebruikt. PureVPN lijkt van dit probleem maar weinig last te hebben. Geen enkele andere VPN-app vertoont zo weinig vertraging als PureVPN en wanneer we met een Belgische server verbinden, versnelt de app onze internetverbinding zelfs op pc.

Snelheden

Om de snelheid van PureVPN te meten, maken we gebruik van de speedtest van Ookla. We meten onze internetsnelheid wanneer we niet verbonden zijn met een VPN-server en herhalen dit proces wanneer we verbonden zijn met een Australische, Amerikaanse en Belgische server. Tijdens onze tests maken we gebruik van de apps voor Windows en Android, en dit een week lang op verschillende momenten van de dag.

Wanneer we verbinden met een Australische server wordt de kracht van PureVPN nog niet onmiddellijk duidelijk. Bij de Android-app zakt de download- en uploadsnelheid naar slechts 6,46 en 5,47 procent van de originele snelheid. Op Windows doet de dienst het daarentegen wel degelijk, met een percentage van 53,79 procent voor de downloadsnelheid. We werken echter met gemiddelde metingen verspreid over vijf dagen. Het merendeel van de week waren de downloadsnelheden erg goed, maar soms zakte deze onder de 10 Mbps.

Bij de Amerikaanse en voornamelijk Belgische server komt de volledige kracht van PureVPN wel naar boven. De dienst versnelt onze download- en uploadsnelheden steevast, behalve wanneer we de Android-app met de Verenigde Staten verbinden. Hier blijft de uploadsnelheid op 81,09 procent steken. De downloadsnelheid wordt in dat geval echter wel hoger, met een percentage van maar liefst 146,23 procent. Verbonden met een Belgische server verdubbelen de downloadsnelheden net niet.

 

Download- en uploadsnelheden in Mbps.

Enorm aanbod

Niet alleen wanneer we naar de snelheid kijken, maar ook wanneer we het aantal servers in rekening brengen, presteert PureVPN bovenmaats. De VPN-dienst heeft servers in maar liefst 141 verschillende landen staan. Dwergstaten zoals Liechtenstein ontbreken niet in de lijst en ook in China heeft de dienst een server staan. Geen enkele andere app biedt servers in zoveel landen aan. ExpressVPN komt het dichtste in de buurt bij dit uitgebreide aanbod, met ondersteuning voor 94 landen.

Dat PureVPN erg uitgebreid en snel is, merk je jammer genoeg wel aan de prijs. Per maand ben je 10,95 dollar aan dienst kwijt, waarna je apps op vijf toestellen kan installeren. Wanneer je voor twee jaar een abonnement neemt, ben je slechts 2,95 dollar per maand kwijt. Andere VPN-diensten bieden soortgelijke kortingen aan, al beperkingen ze zich tot abonnementen van een jaar.

Gespecialiseerde modi

Op de Windows-app kan je uit vijf verschillende modi voor specifieke doeleinden kiezen, terwijl de Android-app vier modi bevat. De eerste modus, Stream, vind je in beide apps terug en is hoogstwaarschijnlijk de modus waarin je het meest geïnteresseerd bent. Door deze modus te gebruiken, optimaliseert PureVPN je verbinding om zo goed mogelijk filmpjes te streamen.

In de Windows-app kan je kiezen uit verschillende streamingdiensten die je wilt deblokkeren. Je kan kiezen uit onder andere Hulu, Amazon Prime en Netflix. PureVPN geeft je de keuze uit landen met het interessantste aanbod, wat doorgaans de Verenigde Staten is. In deze modus deblokkeert PureVPN geblokkeerde websites, schakelt het snel streamen in en zorgt het ervoor dat je anoniem surft. Bij de Android-app kan je niet uit een lijst met streamingdiensten kiezen. De app optimaliseert enkel je verbinding.

Wie privacy hoog in het vaandel draagt, gebruikt best de privacymodus. Behalve anoniem browsen, schakelt PureVPN nu ook een beveiligde verbinding en DNS-beveiliging in. Verder kan je geblokkeerde websites bezoeken met behulp van de internetvrijheid-optie en laat de file-sharingmodus je toe om onder andere torrents te downloaden. Op Windows kan je ten slotte de dedicated IP-modus gebruiken, waarbij je internetsnelheid wordt geoptimaliseerd.

Gebruiksvriendelijke opties

Alle instellingen die door de modi worden gebruikt, kan je eveneens handmatig instellen via de geavanceerde opties. Dat PureVPN dit werk voor de meest voorkomende gebruiksscenario’s van je overneemt, is een groot pluspunt. Het zorgt ervoor dat iedereen van een geoptimaliseerde verbinding kan genieten, ongeacht zijn kennis over VPN-diensten.

Onder de geavanceerde opties vind je een laatste interessante functie terug, namelijk split tunneling. Andere VPN-diensten tunnelen automatisch al je data wanneer je ze inschakelt. Bij PureVPN kan je opgeven welke applicaties getunneld moeten worden. Voeg bijvoorbeeld Chrome toe aan de functie om je browserverkeer via een VPN-server te laten gebeuren.

Conclusie

PureVPN is de meest complete VPN-dienst die we testten. De service geeft je keuze uit enorm veel landen en versnelt in sommige gevallen zelfs je internetverbinding. Dankzij de vele opties die je hebt, is PureVPN wel minder gebruiksvriendelijk voor VPN-groentjes. De dienst neemt dit voor een stuk weg door verschillende modi aan te bieden, maar in vergelijking met onder andere Goose VPN word je overladen met een hoop extra mogelijkheden. PureVPN is één van de duurste VPN-diensten op de markt, maar ook de allerbeste.

Geplaatst in ICT-nieuws, Tips en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *