WinPhone

Microsoft stopt met Windows Phone 8.1

REDWOOD – Microsoft stopt met de ondersteuning van het besturingssysteem Windows Phone 8.1. Dat betekent dat de gebruikers niet langer met updates worden beschermd tegen gevaren.

Microsoft ondersteunt vanaf dinsdag alleen nog het besturingssysteem Windows 10 Mobile OS, maar dat zit op maar een van de vijf Windows-smartphones. De andere toestellen draaien op 8.1 of nog oudere systemen.

Versie 8.1 kwam op 15 juli 2014 op de markt. De belangrijkste feature was de digitale hulp Cortana. Die zat nog niet in de voorgangers, versies 7 en 8. Een jaar voor 8.1 had Microsoft Nokia opgekocht, maar de gok op mobiel lijkt mislukt. Windows 10 Mobile is een dwerg vergeleken met iOS en Android, die samen 99 procent van de markt in handen hebben. De man achter het smartphone-project, topman Steve Ballmer, is inmiddels vertrokken. Nokia is verzelfstandigd en de nieuwe smartphones van het Finse merk draaien op Android.

Geplaatst in ICT-nieuws, Microsoft, Mobiel, Windows 8 en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *