whatsapp

WhatsApp: geverifieerd zakelijk account in aantocht

Het ziet ernaar uit dat WhatsApp geverifieerde zakelijke accounts gaat introduceren. Op dit moment test WhatsApp deze bedrijfsverificatie nog met een aantal organisaties. Een vinkje zal laten zien dat een gebruiker met ‘the real deal’ aan het chatten is.

WhatsApp kondige vorig jaar al aan dat bedrijfsverificatie tot de opties behoorde. Inmiddels is de pilot gelanceerd met een handjevol proefkonijnen, zo valt te lezen op WhatsApps bedrijfsblog. Zodra WhatsApp heeft geverifieerd dat een telefoonnummer daadwerkelijk aan een bepaalde organisatie toebehoort, krijgt een WhatsApp-gebruiker een zogenoemde ‘badge’ naast de naam van het contact te zien. De badge bestaat uit een wit vinkje in een groene, gekartelde cirkel en laat zien dat het om een geverifieerd zakelijk account gaat.

Communicatie, reclame en spam op WhatsApp

De conversatieballonnetjes van de betreffende organisatie zullen in het geel worden weergeven. Het is niet mogelijk om deze berichten uit het chatgesprek te verwijderen. Maar organisaties moeten wel op hun hoede zijn als zij de grens tussen communicatie, reclame (tools)en spam opzoeken: als een gebruiker niet langer wil dat de organisatie contact met hem opneemt, kan hij hem blokkeren.

Geplaatst in Apps, Social Media, Software, WhatsApp en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *