Google verwijdert nep-WhatsApp uit Play Store

In de Play Store is tijdelijk een nep-versie van WhatsApp te downloaden geweest. Het enige wat die app deed, was gebruikers ervan advertenties serveren voor andere apps.

Dat schrijft The Hacker News. De applicatie was bijna niet van de echte WhatsApp te onderscheiden, en werd onder de naam ‘Update WhatsApp Messenger’ aangeboden. Meer dan een miljoen Android-gebruikers hebben de app geïnstalleerd, voor Google er lucht van kreeg en de app uit de Play Store verwijderde.

Met name
Opvallend is dat de oplichters achter deze app bijna dezelfde ontwikkelaarsnaam gebruikten als WhatsApp zelf, namelijk WhatsApp Inc. Maar dan met een spatie er achter. Hierdoor leek de malafide app net dat beetje extra officieel, en kon men de beveiligingssystemen van de Play Store om de tuin leiden.

Geplaatst in Apps, Google, Social Media, Software, WhatsApp en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *