citrix

Citrix en Microsoft vereenvoudigen netwerkinstallaties

Citrix kondigt een nieuwe samenwerking met Microsoft aan. De gezamenlijke oplossing is ontworpen voor de WAN-rand van Azure, om de gebruikservaring te verbeteren, constante productiviteit te garanderen en de installatie van netwerken in bijkantoren te automatiseren.

De aankondiging vindt plaats ter gelegenheid van de Inspire-partnerconferentie van Microsoft. Op de conferentie presenteert de techgigant uit Redmond namelijk de nieuwe Azure Virtual Wan Service. Deze Microsoft-dienst stelt bedrijven in staat om hun verschillende lokale kantoren (branches) met Azure te verbinden.

Azure wordt hierdoor als het ware de centrale hub waar de data van branches langs gaan. Op deze manier kunnen admins hun wide-area networks managen vanaf een centraal dashboard, terwijl Azure-services en -appliances eenvoudiger met netwerken te gebruiken zijn. Zo krijgen gebruikers onder meer toegang tot de security-diensten van Azure.

Rol Citrix
Citrix SD-WAN belooft hier een toevoeging op te zijn. Dit door een toegangsoplossing te bieden voor de Microsoft-dienst, inclusief toegang tot applicaties, voor iedere vestiging van een organisatie. Met Citrix SD-WAN moeten de prestaties verbeteren, de aansluitkosten voor filialen en externe werkplekken reduceren en de beveiliging op app- en netwerkniveau verbeteren.

Citrix realiseert de mogelijkheden door een combinatie van real-time padselectie op pakketniveau, WAN-optimalisatie, firewall, routing en applicatie-analyses in één oplossing. Het bedrijf somt de voordelen van de samenwerking als volgt op:

Eenvoudige en geautomatiseerde connectiviteit voor grote aantallen grote en kleine vestigingen en externe werkplekken
Samenhangend en geoptimaliseerd netwerkbeleid dankzij analyse
Eenvoudig grootschalige netwerkuitbreidingen doorvoeren dankzij template-based cloning
Geoptimaliseerde routing dankzij het wereldwijde Microsoft private Azure netwerk
Flexibele opties voor Citrix SD-WAN ondersteuning en licenties
Tijdens een Microsoft Azure-webinar zullen de partijen met meer informatie komen over de combinatie van Citrix SD-WAN en Microsoft Azure Virtual WAN. Geïnteresseerden kunnen de webinar woensdagavond zeven uur volgen via deze link.

 

Geplaatst in Business Solutions, Citrix, Corporate ICT, Desktop, ICT-nieuws, Microsoft en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *