wifi4eu

EU-Project gratis wifihotspots voor gemeenten vertraagd door programmeerfout

Het plan om 8000 gemeenten in de Europese Unie van gratis wifi-hotspots te voorzien, is voorlopig uitgesteld. Het systeem waarmee gemeenten de investering konden aanvragen, hield geen rekening met verschillende tijdzones, wat oneerlijke voordelen opleverde.

Gemeenten die aanspraak wilden maken op het programma, konden zich op 15 mei inschrijven op de website van WiFi4EU. Doordat deze website voor de inschrijftijd echter keek naar de klok op de computer waarvandaan de aanvraag werd ingediend, werd er bij westelijker gelegen landen een uur vroegere inschrijftijd meegegeven. Hierdoor kwamen ze hoger op de lijst te staan, schrijft De Tijd.

Op de website van WiFi4EU staat nu aangegeven dat er in het najaar van 2018 een nieuwe aanvraagronde georganiseerd wordt. Gemeentes en installatiebedrijven die zich hebben ingeschreven, krijgen een e-mail wanneer het bekend is wanneer ze zich opnieuw kunnen inschrijven.

In maart maakte de Europese Commissie bekend dat het aan 8000 gemeenten elk 15.000 euro gaat schenken om te besteden aan hardware voor gratis wifi-toegangspunten. De inschrijvingen worden uitgedeeld op basis van ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Na de aanleg van de hotspots, moeten de gemeenten zelf de kosten voor het onderhoud dragen.

Geplaatst in ICT-nieuws, Mobiel, Opmerkelijk, Overheid, WiFi en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *