Care-E

KLM heeft een eigen Wall-E die je tas draagt

KLM test deze zomer op Amerikaanse vliegvelden de schattige robot Care-E. Hij draagt de bagage van reizigers en wijst hen de weg.

In de toekomst zijn er robots, zoveel is zeker. Maar worden het lopende robots die eruit zien als mensen, of eerder tot leven gekomen tekenfilmfiguren? KLM denkt aan het tweede. De vliegmaatschappij introduceerde vandaag in de VS een schattig ogende vliegveldrobot genaamd Care-E. Een weinig verhulde verwijzing naar Pixar-film Wall-E. Care-E doet met zijn expressief bewegende oogjes en hoge geluidjes denken aan robotje EVE uit die film.

Altijd naar de juiste gate
Care-E is een autonome robot die mensen op luchthavens de weg kan wijzen. Dat doet hij door een vliegticket te scannen: met zijn oogjes wijst hij de scanner aan. Op zijn rug is plaats voor een tas of rolkoffer, zodat je die zelf niet hoeft te dragen. Care-E kan een last tot 38 kilo dragen. Op de meeste KLM-vluchten mag je handbagage van 12 tot 18 kilo meenemen.

De robot is gekoppeld aan het informatiesysteem van de luchthaven en rijdt dus altijd naar de juiste gate, ook als die verandert. Care-E is eigenlijk bijna een kleine zelfrijdende auto: de robot heeft een lidar-sensor, een laser die werkt als een radar, om zelfstandig zijn omgeving te kunnen zien. Ook heeft hij acht ultrasone afstandsmeters om obstakels en mensen te ontwijken.

Geplaatst in Customer Care, Gadgets, ICT-nieuws, Opmerkelijk en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *