winmail

Microsoft stopt advertenties in Mail-app

Gebruikers zijn er niet blij mee.

Verschillende gebruikers melden dat zij advertenties zien in de officiële Mail-app die meegeleverd wordt met Windows 10 en zijn er niet blij mee.

De advertenties verschijnen net boven de e-mails en zien er net iets anders uit dan normale mails. Bleeping Computer denkt dat daardoor de kans groter is dat gebruikers sneller per ongeluk op deze advertenties klikken.

Experiment?

Niet alle gebruikers krijgen de advertenties te zien waardoor verschillende nieuwssites speculeren dat het gaat om een A/B-test van Microsoft. De klachten van de gebruikers maken wel een discussie los en er wordt al snel de vergelijking getrokken met de Gmail-app die ook advertenties levert. De klagers vinden echter dat die twee apps niet zijn te vergelijken omdat er voor Windows betaald moet worden en Android gratis te verkrijgen is.

Microsoft heeft eerder de woede van gebruikers op de hals gehaald toen bekend werd dat de mail-app altijd alleen maar de Edge-webbrowser opent als er op een link geklikt wordt. Deze beslissing werd later teruggedraaid. Gebruikers hopen dat dit ook gaat gebeuren met de advertenties in de Mail-app, maar aangezien Microsoft al langer met het idee speelt advertenties in apps te stoppen, lijkt die kans klein.

Het bedrijf heeft nog niet gereageerd op de klachten en vragen omtrent advertenties in de Mail-app.

Geplaatst in ICT-nieuws, Microsoft, Opmerkelijk en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *