barra14t

Seagate brengt 14TB-hdd’s uit voor consumenten

Seagate heeft verschillende 3,5″-hdd’s met een capaciteit van 14TB toegevoegd aan zijn assortiment. Het gaat onder andere om de BarraCuda Pro-uitvoering voor desktop-pc’s en twee IronWolf-varianten, die bedoeld zijn voor in nassystemen.

Seagate BarraCuda Pro 14TBDe Seagate BarraCuda Pro 14TB heeft een toerental van 7200rpm en is voorzien van 256MB-cache. De sata-hdd haalt volgens de fabrikant snelheden tot 250MB/s. Volgens een review van AnandTech bestaat de nieuwe hdd net als de 12TB-variant uit acht pmr-platters in een met helium gevulde behuizing. De specificaties zijn in andere opzichten ook gelijk aan die van de 12TB-variant die een jaar geleden uitkwam.

Webwinkels bieden de BarraCuda Pro 14TB-hdd aan voor prijzen vanaf 540 euro. De prijs per gigabyte is daarmee ongeveer gelijk aan die van de 12TB-uitvoering, die momenteel te koop is voor ongeveer 458 euro.

Seagate komt ook met IronWolf- en IronWolf Pro-uitvoeringen met een capaciteit van 14TB. Deze 3,5″-hdd’s bedoeld voor in nassystemen waren voorheen met een opslagcapaciteit van maximaal 12TB verkrijgbaar. De IronWolf-uitvoeringen zijn voorzien van aangepaste firmware voor gebruik in raid. De Pro-uitvoering heeft vijf jaar garantie, bij de reguliere uitvoering is dat drie jaar. Het IronWolf 14TB-model staat in de Pricewatch voor ongeveer 491 euro.

Naast de consumenten-hdd’s introduceert Seagate een 14TB-hdd in de SkyHawk-serie die gericht is op videobewaking en de Exos X14 voor datacenters.

Geplaatst in Hardware en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *