windows-10

Windows 10 October 2018 Update bezorgt nog steeds problemen

De Windows 10 October 2018 Update wordt weer verspreid onder gebruikers, maar bevat nog steeds bepaalde problemen. Microsoft laat weten dat gebruikers die netwerkschijven gebruiken, mogelijk geen toegang daartoe kunnen krijgen. Wel zijn er workarounds.

Microsoft verspreidt de nieuwste grote update voor zijn os weer sinds 13 november, maar alleen onder gebruikers die deze via de Media Creation Tool binnenhalen en die handmatig op check for updates klikken. Op dezelfde dag publiceert het Amerikaanse bedrijf echter een ondersteuningspagina, ontdekt door The Register, waar het uiteenzet dat gebruikers problemen met netwerkschijven kunnen ondervinden na deze update en hoe ze die kunnen omzeilen. De handmatige oplossing bestaat uit twee scriptbestanden opstellen en deze te laten uitvoeren iedere keer als een gebruiker inlogt.

Volgens The Register was Microsoft al op de hoogte van dit probleem met de update en heeft het deze dus bewust laten liggen, terwijl de distributie van de update wel weer hervat is. Het probleem moet pas ergens in 2019 verholpen worden, zegt de site.

De Windows 10 October 2018 Update, die het os naar versie 1809 tilt, vertoonde een serieus probleem ten tijde van de eerste rollout. Gebruikers maakten er melding van dat de bestanden in hun persoonlijke Documenten-map verdwenen waren. Hierna werd de update gepauzeerd. Dit probleem is nu in ieder geval verholpen, aldus Microsoft.

Geplaatst in Beveiliging, Corporate ICT, ICT-nieuws, Microsoft, Software, Updates, Windows 10 en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *